Guakamole mērcīte uzkodām 0
Guakamole ir meksikāņu virtuvē populārs ēdiens. Mērces pamatu veido avokado un laima sula. Ļoti svarīgi izmantot gatavu avokado, jo no tā ir atkarīga mērces garša. Visbiežāk šo mērcīti pasniedz kopā ar kukurūzas čipsiem.
Sastāvdaļas – 2 avokado (apmēram 350 g), 200 g tomātu, paliels sīpols, 3 ēdamkarotes laima sulas (var izmantot arī citronu), 2 – 3 ķiploka daiviņas, sāls, pēc vēlēšanās – pusīte čili pipara.
Pagatavošana.
Sīpolu un ķiploku smalki sagriež. Čili piparu atbrīvo no sēklām un smalki sagriež.
Tomātam novelk miziņu un smalki sagriež.
Avokado nomizo, izņem kauliņu, mīkstumu samīca, pievieno laima sulu un visu samaisa.
Pievieno tomātus, samaisa. Pievieno sīpolus un ķiplokus, samaisa. Pievieno čili piparu, visu rūpīgi samaisa.
Ja ir vēlēšanās, mērcīti var sablenderēt, tad tā būs vienmērīga.
Labu apetīti!