Foto – Dace Kokarēviča

Piemineklis tostu teicējam 0

Vakara pirmajā tostā gruzīni godina Dievu, bet svinību beigās – pateicas namamātei. Tostu, protams, ir pulka, jo gruzīns vienā vakarā spējot izdzert pat sešus litrus vīna. Tostu teicējs jeb tamada ir tik svarīga persona, ka piemineklis tamadam ir ne vien Tbilisi vecpilsētas centrā, bet arī citās vietās. Vīna trauks ir liels izgrebts rags. Kas Briselei ir čurājošais puisēns, tas Tbilisi – tamadas piemineklis.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Kurš ceļojums gan paiet bez anekdotēm! Gruzijas pareizticīgās baznīcas Mchetas katedrālē ar mums kā Latvijas kristietēm labprāt fotografējas persona ar lielu krustu – tas esot tēvs Dāvids. Kad uzdāvinu “Laimas” šokolādi, viņš pajautā, vai tā esot dziedātājas Laimas reklāma.

Gruzīnu tradicionālie saldumi atgādina žāvētas desiņas, kas gatavotas no vīnogu sulas marmelādes un grieķu riekstiem. Saimnieces no negataviem valriekstiem vāra zapti. Viņas arī žāvē hurmas auglīšus, ko tirgū var iegādāties par 15 lariem (apmēram 6 eiro) kilogramā. Tirgū pircējus kārdina gaišais akāciju un tumšais kastaņu ziedu medus. Un kur tad vēl suluguni siers, ar ko pilda gardo pīrāgu – hačapuri, svaigie spināti un salāti un gremošanas sistēmai tik veselīgā tarhuna zālīte un citi gardumi!

CITI ŠOBRĪD LASA

“Gruzīnu virtuve ir ļoti interesanta, varam pamācīties,” saka viesnīcā sastapta Norvēģijas tūriste. Jā, uz Gruziju brauc gardēži un vīna cienītāji, arheologi un alpīnisti, svētvietu ceļinieki un gruzīnu kultūras baudītāji, un daudzi prombraucot cer, ka atgriezīsies vēl kādu reizi.

Materiāls tapis ar “Air Baltic” un Gruzijas nacionālās tūrisma administrācijas atbalstu

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.