Foto – Aija Geida

Gruboto – gards un sātīgs ēdiens bez gaļas 0

Sastāvdaļas
• 150 g grūbu
• tomāts
• burkāns
• neliels cukīni
• sīpols
• 5 saulē kaltētu tomātu pusītes
• 100 ml saldā krējuma
• 50 g cietā siera
• ķiploka daiviņa
• tējkarote malta paprikas pulvera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ½–⅔ tējkarotes sāls
• pasniegšanai – diedzējumi vai zaļumi

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātu sagriež kubiņos, paprikai izņem sēklotni un sagriež strēmelēs, burkānu nomizo un smalki sagriež. Sīpolu nomizo un sakapā. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelēs. Ķiploku sakapā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, dārzeņus. Pievieno sāli un garšvielas, apcep 5 minūtes, pievieno nelielu daudzumu ūdens un sutina, līdz dārzeņi mīksti. Pievieno ķiploku un saulē kaltētu tomātu strēmelītes.

Grūbas vairākos ūdeņos noskalo un pēc tam izmērcē. Tad vāra, līdz graudaugi pilnībā mīksti. Nokāš. Pievieno apceptajiem dārzeņiem un samaisa. Pielej saldo krējumu un uzkarsē. Uzliek pannai vāku, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un ļauj garšām sajaukties. Pasniedz ar diedzējumiem vai zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.