Grūbas ar sieru un baziliku “Veģetāriešu sapnis” 0
Sastāvdaļas
• 80 g Talsu deviņkalnu siera
• 200 g vārītu grūbu
• ½ sīpola
• 1 ēdamkarote sviesta
• 1 selerijas kāts
• 60 g saldā krējuma
• 3 ēdamkarotes sablendēta bazilika
Sīpolu un seleriju smalki sagriež un apcep sviestā uz lēnas uguns.
Pievieno grūbas, uzkarsē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzkarsē.
Pielej ar baziliku sablendētu olīveļļu, īsu brīdi pakarsē (kamēr baziliks iemaisīts grūbās), noņem no uguns un pieliek smalki sarīvētu sieru.
Samaisa un pasniedz kā veģetāru pamatēdienu vai piedevu zivju ēdieniem.
Var pasniegt arī kā salātus ar tomātiem un olīvām!