Grilēts tītara filejas šašliks, ietīts speķī 0
Sastāvdaļas – tītara fileja, žāvēts cūkgaļas speķis, jaunie kartupeļi, Šalotes sīpoli, mazsālīti gurķi, sviests, dilles, ledus salāti, kressalāti, jauno sarkano bietīšu lapiņas, zilais baziliks vai citi zaļumi, sāls, pipari, timiāns.
Pagatavošana.
Tītara fileju sagriež gabaliņos un dažas stundas tur marinādē, ko gatavo no jogurta bez piedevām, smalki kapāta ķiploka, svaiga koriandra, šķipsniņas aso, sarkano piparu un sāls. Aptin ar plānu speķa šķēlīti. Pēc tam dur uz iesmiņa, virsū uzliek timiāna zariņu un cep uz grila, līdz speķis kļuvis kraukšķīgs. Ja izmanto bambusa iesmiņus, tie pusstundu jāpatur ūdenī, lai nedeg. Jaunos kartupeļus sagriež daiviņās, cep uz pannas sviestā kopā ar Šalotes sīpoliem, pārkaisa sāli, piparus un timiānu. Pievieno sagrieztus mazsālītos gurķīšus, dilles, ledus salātus un citus zaļumus.