Avots: biedrības “Siera klubs” grāmata “Jāņu siers”

Grilēts strausa steiks ar Jāņu siera krēmu un dārzeņiem 0

Jāņu laikā klajā nākusi biedrības “Siera klubs” un tās sadarbības partneru veidotā grāmata “Jāņu siers”. Lūk, recepte no šīs grāmatas!

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Viņš bija nosalis un pārguris, kājām mērojot tik tālu ceļu” – vakar pazudušā zēna mamma Aleksandra atklāj detaļas par zēna pazušanas lietu
Kokteilis
“Viņi ieradīsies klusumā…” Mākslīgā intelekta “Vanga” pravieto cilvēkiem biedējošu nākotni 27
Satraucoša iemesla dēļ no veikalu plauktiem var pazust Latvijā iecienīta zivs
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g strausa steika (tā vietā var izmantot liellopa gaļu)
• 40 g olīveļļas
• 40 g sviesta
• 100 g Jāņu siera
• 50 g saldā krējuma
• 300 g seleriju, kāļu, burkānu
• 100 g pīlādžu
• 30 g cukura
• Medus
• Timiāns
• Pipari
• Sāls

Pagatavošana.
Pīlādžus sacukuro: noplaucē verdošā ūdenī, nokāš, pieber cukuru un vāra, kamēr sabiezē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāņu sieru sablendē ar saldo krējumu viendabīgā masā. Dārzeņus nomizo, noblanšē un apcep olīveļļā un sviestā, var pievienot medu un timiānu. Gaļu apkaisa ar sāli un pipariem, apcep karstā pannā, liek krāsnī un cep gatavu.

Uz šķīvja kārto dārzeņus, siera krēmu, sagrieztu gaļu. Dekorē ar cukurotiem pīlādžiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.