Grilēts siers ar marinētām zemenēm. Neparasta recepte! 0
Pamazām mājot ardievas šā gada vietējo zemeņu ražai, šīs brīnišķās ogas aicinām izmantot, lai pagatavotu kādu neikdienišķu ēdienu. Restorāna “Avalon” (Rīgā) šefpavārs EGILS GRINFELDS piedāvā nobaudīt balzama etiķī marinētas zemenes kopā ar sieru. – Mūsu restorāns augu gadu ēdienkartē iekļauj sezonālos produktus, tāpēc patlaban restorānā “Avalon” var nobaudīt ēdienus, kam pievienotas šīs ogas, piemēram, avokado un garneļu salātus ar zemeņu salsu, kā arī saldos – gaisīgo zemeņu Pavlovas kūku, zemeņu un piparmētru saldējumu un sorbetu. No jūlija restorāna jaunajā ēdienkartē būs gailenes, vēžu astītes, zemenes, ērkšķogas un citas Latvijas dabas veltes. Ņemot vērā, ka restorāns atrodas tuvu Rīgas Centrāltirgum, šos produktus, vienmēr svaigus, iegādājamies tur, – stāsta “Avalon Hotel” pārdošanas un mārketinga asistente Dana Mandrika. Šefpavārs Egils iegādātos produktus pārvērš gardā un vizuāli skaistā maltītē. Izrādās, pirms ēdienu kārtot uz šķīvja, viņš to uzzīmē, lai saprastu, kā savstarpēji saskan krāsas un vai kādas krāsas nepietrūkst.
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 190o C. Kārtaino mīklu sagriež trīsstūrīšos, apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar sēklu maisījumu, cep krāsnī 10 min, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Katliņā ielej balzama etiķi, pievieno cukuru, liek uz plīts un lēni vāra 5 min. Kad etiķis kļuvis biezāks, noņem no uguns, lai atdziest.
Uzkarsē grila pannu siera grilēšanai (šo sieru var grilēt arī uz ogļu grila). Grilē no abām pusēm. Uz pusēm vai četrās daļās sagrieztās zemenes iemaisa noreducēto balzama etiķi un sakapātas piparmētras. Uz šķīvja kārto cepto kārtaino mīklu, virsū liek grilēto burkānu sieru. Pasniedz ar lapu salātiem, ceptiem ķirštomātiem, balzama etiķī un piparmētrās marinētām zemenēm un bazilika vai rukolas pesto.