Grilēts lasis folijā ar zaļo sviestu 0

Sastāvdaļas – 400 – 500 g laša filejas, 2 timiāna zariņi, 3 pētersīļa zariņi, rozmarīns, sāls, svaigi malti pipari, sviests.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas zaļajam sviestam – 120 g sviesta, vidējs pušķis pētersīļu, ķiploka daiviņa, rupjā sāls, svaigi malti pipari.

Pagatavošana.

Zaļajam sviestam samīca sviestu istabas temperatūrā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pētersīļiem lapiņas smalki sagriež, ķiploka daiviņu sasmalcina.

Trauciņā liek pētersīļus, ķiploku, pārkaisa ar sāli un pipariem un visu saspiež viendabīgā putriņā.

Iegūto putriņu samaisa ar sviestu līdz viendabīgai masai.

Masu liek uz pārtikas plēves, izveido desiņu, ietin kārtīgi plēvē un liek saldētavā vismaz uz 30 minūtēm.

Laša fileju atbrīvo no ādas, izņem visas asakas, ja tādas ir palikušas.

Lasi no visām pusēm ierīvē ar sāli un pipariem, iesmērē ar sviestu.

Foliju saloka trīskāršā biezumā, vidū liek sasmalcinātu zaļumu slāni. Uz tā liek zivi.

No folijas veido aploksni un liek grilā uz labi sasilušām oglēm, cepot 15 minūtes.

Pasniedz ar zaļo sviestu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.