Tuvojas Saulgrieži. Kad apnikuši pīrāgi un siers, tad var grilēt jauno kāpostu 2
Vasarā, kad ēdienu var pagatavot svaigā gaisā uz grila, kafejnīcas Austra īpašniece un šefpavāre Rūta Rietuma piedāvā visai neparastu recepti – grilēts kāposts ar aso majonēzi un zaļo zirnīšu biezeni.
4 porcijas
SASTĀVDAĻAS
• ne pārāk liels jaunais kāposts
• ēdamkarote sviesta
• 200 g zaļo zirnīšu (var izmantot saldētus vai jaunās pākstis, kas jau nopērkamas)
• saišķītis pētersīļa zaļumu
• ēdamkarote olīveļļas asajai majonēzei
• pustējkarote čipotles čili piparu (nopērkami konservēti) vai parastā čili
• ola
• ķiploka daiviņa
• tējkarote sinepju
• tējkarote mārrutku
• 1/4 citrona sulas
• 300 ml olīveļļas
• sāls
• pipari
PAGATAVOŠANA
Jauno kāpostu sagriež 4 daļās, atstājot kacenu. To apziež ar sviestu, pārbārsta sāli un piparus. Viegli apcep uz grila.
Zaļos zirnīšus blendē kopā ar pētersīļiem un olīveļļu. Ja vēlas, var pievienot sāli un piparus, taču pasniegums ir kopā ar majonēzi, kam ir pietiekami intensīva garša, tāpēc zirņus var atstāt maigākus, lai labāk jūt to īpašo garšu.
Lai pagatavotu aso majonēzi, blenderī liek ķiplokus, iesit olu, pievieno sinepes, mārrutkus, citrona sulu un aso piparu. Ja asums netīk, var iztikt bez pipariem. Blendē, pakāpeniski pievienojot eļļu.
Grilēto maigo kāpostu pasniedz ar zaļo zirnīšu biezeni un aso majonēzi.
Piebilde. Čipotles pipari ir čili paveids, tie piešķir ēdienam nelielu dūmu nokrāsu. Ja majonēze paliek pāri, tā labi garšo ar Lieldienu oliņām.