Grilēti dārzeņi un vistas šķiņķīši ar barbekjū mērci 4
Autors: Gunta Lūse, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• kolrābis
• fenhelis
• paprika
• prāvs ķiploks
• 2–4 vistas šķiņķīši bez kaula
Mērcei
• sauja žāvētu aprikožu
• ingvera gabaliņš (ap 1 cm)
• timiāns
• ēdamkarote tomātu pastas
• 50 ml sojas mērces
• ēdamkarote brūnā cukura
• 3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana.
Lai pagatavotu barbekjū mērci, blendera traukā liek aprikozes, ingvera gabaliņu un ķiplokus, pievieno tomātu pastu, sojas mērci, pieber cukuru un blendē. Aprikozes arī var saspiest piestā, bet ingveru un ķiploku smalki sakapāt un tad sajaukt ar pārējām sastāvdaļām.
Dārzeņus sagriež daivās, apsmērē ar barbekjū mērci. Ja vēlas, papriku var atstāt veselu. Arī vistas gaļu pārziež ar mērci. Ja grils neliels un uz tā nav vietas gan dārzeņiem, gan gaļai, vispirms gatavo dārzeņus. Gatavus pārliek traukā ar vāku, lai neatdziest. Tad grilē vistas šķiņķīšus. Ēdienu pasniedz uzreiz, jo gaļa ir vissulīgākā pāris minūšu pēc grilēšanas.
Piebilde. Cepoties uz grila, mērce, kam pievienots cukurs, dārzeņiem un gaļai izveido patīkamu brūnu garoziņu. Dārzeņus grilēšanai var izvēlēties pēc sirds patikas. Labi garšo selerijas kāti un sēnes, arī cukīni.