Grilēta pīles krūtiņa ar rabarberiem un baltajiem sparģeļiem 0
Autors: Gunta Tabore, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
* 4 pīles krūtiņas
* pustējkarote sinepju sēklu
* pustējkarote koriandra sēklu
* pustējkarote fenheļa sēklu
* 4 kadiķogas
* 50 g akmens sāls (jūras sāls vajag mazāk, jo tas ir sāļāks)
* 16 baltie sparģeļi
* 4 vidēja lieluma jauni rabarberi
* etiķis un baltvīns marinādei
* saišķis zaļo lociņu
Pagatavošana.
Rabarberus nomizo, sagriež tīkama lieluma stienīšos. Kātiem jābūt maigiem, tādiem, kas nav pārkoksnējušies. Uzvāra marinādi, ņemot ūdeni, cukuru un baltvīnu vienādās daļās. Ieber rabarberu stienīšus, pavāra trīs minūtes un atstāj marinādē līdz nākamajai dienai. Tie kļūst mīksti un iegūst citādu garšu un krāsu.Iemarinē pīles krūtiņas. Sakarsē pannu, uzber kadiķu ogas, sinepju, koriandra un fenheļa sēklas, tās apcep, lai atveras aromāti. Uzvāra puslitru ūdens, pievieno akmens sāli un apceptās sēklas. Gatavo marinādi atdzesē un tajā aptuveni pusstundu patur pīles krūtiņu. Sālsūdens ļauj gaļai ātrāk iemarinēties, padara to mīkstāku.
Pīles gabalus nosusina un grilē. Cepšanas ilgums atkarīgs no grila karstuma, tomēr ne ilgāk kā 10 minūtes, lai nepārcepas.
Baltos sparģeļus nomizo un aptuveni 20 minūtes vāra etiķūdenī – puslitrs ūdens, ēdamkarote 9% etiķa un tējkarote sāls. Pēc tam uz grila nedaudz apcep sparģeļus un arī zaļos lociņus ar visu stublāju. Tie iegūst citādu garšu, vairs nav tik sīvi. Pīles gaļu pasniedz kopā ar grilētajiem sparģeļiem, lociņiem un rabarberu stienīšiem.
Pavāra piebilde
Pīles gaļai viducī jābūt rozīgai. Ja to pārcep, tā kļūst sausa, nav tik garšīga un veselīga.