Publicitātes foto

Grilēta forele ar ķiploku sviestu 0

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes. Maija brīvdienu piknikā kopā ar ģimene un draugiem pagatavo grilētu foreli ar ķiploku sviestu.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Forele – 2 gab.
Sviests – 3 tējkarotes
Ķiploks – 1 līdz 2 daivas
Cukīnī – 1 gab.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Paprika – 1 gab.
Ķiršu tomāti – 6 gab.
Citrons – 1 gab.
Pesto – 2 tējkarotes
Citronu pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gatavo ķiploku sviestu. Sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Noskalo un nosusini zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu, gan zivs iekšpusi, gan āru.

Liec cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes.

Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriez šķēlītēs un liec uz grila, cep kamēr gatavi.

Kad dārzeņi gatavi, liec traukā, apslaki ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

“Aikāgaršo” padoms!

Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.