Grilēta dorada ar čili un ķiplokiem 0
Sastāvdaļas
2gb. dorada
2 ēd.k. olīveļļa
4 ķiploka daiviņas
4 lauru lapas
4 citrona daiviņas
1ēd.k. tomātu pasta
1 tējk. sausās čili piparu pārslas
sāls
Pagatavošana
Doradas atzvīņot, izgriezt žaunas un iztīrīt iekšas. Ar asu nazi iegriezt 4-5 vietās no abām pusēm.
Tomātu pastu sajaukt ar čili pipariem un olīveļļu. Pievienot pēc garšas sāli. Ar šo masu apsmērēt doradas no abām pusēm. Ķiplokus sagriezt šķēlītēs un uzlikt pa virsu. Doradas iekšpuē ielikt pa 2 lauru lapām. Doradas cep uz grla apm. 20-25 min.
Pasniedz ar citrona daiviņām, ar kurām zivis pirms ēšanas apslacīt.
Recepti piedāvā