Griķu zupa. Un puncis teiks paldies 0
Sastāvdaļas
0,5 glāzes griķu
2 ēdamkarotes gī sviesta
1 burkāns
2 kartupeļi
1 tomāts
Pēc garšas: melnie pipari, sāls
Pagatavošana.
Uzvāra ūdeni un ieber tajā griķus.
Uz pannas izkausē sviestu, apcep garšvielas un pievieno sagrieztu burkānu. Apcep aptuveni 5-10 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti.
Pievieno sagrieztus tomātus un uzliek vāku, sautē uz nelielas uguns.
Sagriež kartupeļus un pievieno griķiem.
Pēc 10 minūtēm pievieno dārzeņus katlā. Samaisa.
Pēc 10 minūtēm noslēdz uguni.
Pirms pasniegšanas pievieno svaigus zaļumus.