Griķu un biezpiena pīrāgs – sātīgs gardums 0
Sastāvdaļas – 100 g nevārītu griķu, 250 g biezpiena, 2 olas, šķipsna sāls, augu eļļa.
Pagatavošana.
Griķus izvāra.
Bļodā iesit olas, pievieno sāli un ar dakšiņu sakuļ. Ja pīrāgu vēlas saldāku, var pievienot 1–2 ēdamkarotes cukura.
Pievieno biezpienu. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.
Pievieno pusotru glāzi izvārītu griķu. Uzmanīgi samaisa.
Masu lej ar sviestu ietaukotā veidnē. Cep 200 grādu karstumā apmēram 35–40 minūtes. Virsiņai jābūt zeltaini brūnai.
Pirms pasniegšanas pārsmērē ar sviestu. Ļoti gards pīrāgs ir ar krējumu vai dabīgo jogurtu. Ja izcep saldo pīrāgu, var piedevās pievienot iebiezināto pienu vai ievārījumu.