Griķu sacepums ar saldo krējumu 0
Griķi saldajā krējumā ir ļoti gards ēdiens, tiesa gan, kalorijām bagāts. Bet savu reizi der sevi mazliet palutināt. Var izmantot iepriekš pāri palikušus griķus.
Sastāvdaļas – 500 g griķu, 200 ml saldā krējuma (10%), sāls, paprikas pulveris, 2 – 3 vistas kājiņas, 100 g cieta siera, 200 g šampinjonu, sīpols, augu eļļa.
Pagatavošana.
Griķus novāra.
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu un sēnes.
Griķus samaisa ar sēnēm.
Masu pilda ietaukotā cepamajā formā.
Vistu kājiņas nomazgā, apsusina ar papīra dvieli, ierīvē ar sāli un paprikas pulveri.
Kājiņas iespiež griķu masā.
Griķus pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
Labu apetīti!