Griķu medū karamelizēts bumbieris ar salātiem, mājas sieru un aveņu mērci 0
36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre
4 porcijas
PAGATAVOŠANA
Avenes sablendē, pievieno cukuru un balzamiko etiķi – mērce gatava.
Bumbieri nomizo, sagriež ne pārāk biezās šķēlēs. Katliņā lej cukura sīrupu, pievieno medu un uz mazas uguns vāra kādu brīdi, kamēr šķēles kļūst mīkstākas, tomēr nesāk šķīst.Tomātus un gurķus sagriež glītās šķēlēs, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm.
Uz šķīvja kārto salātlapas, dārzeņus un karamelizētās bumbiera šķēles. Uzlej aveņu mērci, virsū liek mājas sieru.
Pavāres piebilde
Salātos var iebārstīt jebkuras svaigas ogas – avenes, zemenes, kazenes, tas piešķirs cienastam vasarīgu svaigumu. Bumbiera vietā tikpat labi garšos karamelizēts ābols.