Foto – gotovimdoma.ru

Grieķu siera pīrāgs no kārtainās mīklas 0

Sastāvdaļas mērcei:
2 ēdamkarotes miltu
šķipsniņa sāls
viens gabaliņš muskatrieksta
2 ēdamkarotes sviesta
240 ml piena

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļa pīrāgam:
250 g Rikotas siera
3 olas
400 g Fetas siera
1 sakulta ola
500 g kārtainās mīklas

Pannā izkausē sviestu un pievieno miltus. Kuļ 2-3 minūtes. Milti samaisīsies ar sviestu un kļūs par pastai līdzīga masu. Tā tam jābūt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot, lai milti šķīdinātos. Pievieno muskatriekstu un sāli, rūpīgi maisa. Gatavo piecas minūtes. Mērcei jābūt vienmērīgā masā, bez kunkuļiem.

Pīrāga pagatavošana.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
Samaisa mērci, Fetas un Rikotas sieru. Atdzesē. Siera masai pievieno olu, samaisa.

Izrullē kārtaino mīklu. Tai jābūt ļoti plānā kārtiņā. Vienu mīklas kārtu ieliek cepamajā formā (aptuveni 18×26 cm lielumā). Mīklai nedaudz jāsedz arī formas maliņas. Uzklāj siera masu. Pa virsu liek otru mīklas kārtu. Malas iekārto uz iekšu un kārtīgi “aizzīmogo”.

Augšējo mīklas kārtu nosmērē ar sakultu olu. Pāris vietās ar dakšiņu vai nazi iedur. Pīrāgu cep 45-60 minūtes.

Recepte no gotovimdoma.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.