Gribi būt slaida? Ēd zaļus banānus, atsakies no kartupeļu biezeņa un necep olīveļļā 0
Kārtējos ieteikumus slaidās formas saglabāšanai izstrādājis amerikāņu profesors Rodnijs Biltons: saskaņā ar viņa padomiem ēst drīkst tikai zaļus banānus, kartupeļus nekādā gadījumā nedrīkst pārvērst biezenī un ēdiena gatavošanā vēlams izvairīties no olīveļļas.
Izrādās, zaļos banānos ir daudz noturīgas cietes un šķiedrvielu, kas barības traktā paliek daudz ilgāk un sniedz vairāk enerģijas. Turklāt šī ciete palīdz kontrolēt svaru, jo stimulē hormona glikagona, kas veicina tauku sadedzināšanu, vēsta laikraksts “The Telegraph”.
Kartupeļus labāk ēst, sagrieztus gabaliņos, nevis biezputras veidā, jo biezputrā ir par 25% vairāk cukura.
Sildīšana un cietes granulu sasmalcināšana paaugstina cukura daudzumu kartupeļu ēdienos.
Savukārt ar olīveļļu viss ir pavisam vienkārši. Vienalga, kāda spieduma tā arī nebūtu, pārkarst jau nelielā temperatūrā, tātad izdala toksiskos lipīdu peroksīdus.
Šie savienojumi reaģē ar olbaltumvielām un DNS, paaugstinot vēža un sirds slimību risku.
Biltons tāpat neiesaka aizrauties ar tofu sieru, jo šis produkts bloķē svarīgu minerālvielu uzsūkšanos organismā, un saprātīgos daudzumos lietot par veselīgiem pasludinātos smūtijus, kuros tāpat ir daudz cukura.