Grenadīna sīrups kokteiļiem un tējām – sevišķai garšas buķetei 0
Grenadīna sīrupu dažādiem kokteiļiem un karstajām augļu tējām gatavo no granātābola sulas. Tas dzēriena garšu padara piesātinātu, patīkami saldskābu.
Lai pagatavotu grenadīna sīrupu, nesaldinātai granātābola sulai pieber cukuru attiecībā 1 : 1. (Saldinātai sulai vajag par 30% mazāk cukura.) Sulu vispirms uzkarsē pannā ar biezu apakšu, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Izslēdz uguni un uz katru puslitru sīrupa pielej 50 ml citrona sulas. Vārot ilgi, tas kļūst tumši brūns, karamelizējas un zaudē aromātu.
No grenadīna var uzburt visgardākās augļu tējas pasaulē. Glāzēs saliek augļu (apelsīnu, bumbieru, greipfrūtu, ābolu) gabaliņus un pielej grenadīna sīrupu. Augļiem uzlej zaļo, melno vai citu tēju.