Foto – Shutterstock

Grenadīna sīrups kokteiļiem un tējām – sevišķai garšas buķetei 0

Grenadīna sīrupu dažādiem kokteiļiem un karstajām augļu tējām gatavo no granātābola sulas. Tas dzēriena garšu padara piesātinātu, patīkami saldskābu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu grenadīna sīrupu, nesaldinātai granātābola sulai pieber cukuru attiecībā 1 : 1. (Saldinātai sulai vajag par 30% mazāk cukura.) Sulu vispirms uzkarsē pannā ar biezu apakšu, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Izslēdz uguni un uz katru puslitru sīrupa pielej 50 ml citrona sulas. Vārot ilgi, tas kļūst tumši brūns, karamelizējas un zaudē aromātu.

No grenadīna var uzburt visgardākās augļu tējas pasaulē. Glāzēs saliek augļu (apelsīnu, bumbieru, greipfrūtu, ābolu) gabaliņus un pielej grenadīna sīrupu. Augļiem uzlej zaļo, melno vai citu tēju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.