Grēcīgi gardie un vieglie Ziemassvētku cepumi ar musli 0

Smaržu un garšu mēnesis decembris vilināt vilina nogaršot kūkas, kārtojumus un cepumus. Brīvdienu nometnes Mija vadītāja un uztura speciāliste Justīne Apine apgalvo – grēkot ar našķiem svētku laikā iespējams arī veselīgi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

“Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst arī cepumus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām bagāti ar draudzīgu kaloriju daudzumu – bez lieka cukura vai taukvielām,” saka J. Apine. “Piedāvāju recepti tiem, kas vēro svaru un rūpējas par aktīvu dzīvesveidu. Cepumi ir kraukšķīgi, viegli un smaržo pēc gada gaidītākajiem svētkiem!”

Sastāvdaļas
2 skābeni āboli
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta (bez pievienota cukura)
30 g jeb 3 deserta karotes Graci Ziemassvētku mušļa
40 g melnās 70–90% šokolādes

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķēlītēs sagriež ābolu, apziež ar zemesriekstu sviestu. Karstā ūdens traukā ieliek mazāku bļodu ar melno šokolādi, izkausē. Apber ābolu šķēlītes ar Ziemassvētku musli un aplej ar šokolādi. Ātri, skaisti un garšīgi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.