Foto – Karīna Miezāja

Grauzdēta, medota rudzu maize burciņā ar ābolu biezeni, svaigām ogām un rabarberu sorbetu 0

KĀ GATAVOT? Uzkarsētā pannā liek sviestu, rudzu rīvmaizi un, intensīvi maisot, apgrauzdē zeltaini brūnu. Noņem no plīts, pievieno medu. Izmaisa, līdz pazūd kunkulīši, un atstāj dzesēties. Nomizotiem āboliem izgriež serdi, sagriež rupjās šķēlītēs. Liek katliņā ābolus, pievieno ābolu sulu un cukuru. Vāra 15 min., pēc tam sablenderē. Katliņā liek aronijas, cukuru, nedaudz ūdens. Vāra 15 min. Sablenderē, izkāš caur sietu. Katliņā liek nomazgātus, sagrieztus rabarberus, pievieno apelsīnu sulu, cukuru un vāra, līdz rabarberi mīksti. Masu atdzesē, sablenderē, izberž caur sietu un liek saldējuma mašīnā. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Desertu kārtās liek burciņās, virspusē kārtojot grauzdētu rīvmaizi, svaigas ogas, piparmētras un rabarberu sorbetu.

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Gatavoja “Avalon Hotel” p restorāna šefpavārs EGILS GRĪNFELDS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.