GRĀMATA. Mazās Baibas un runča Mura piedzīvojumi sākas brīdī, kad Baibai vakariņās negaršo putra. “Nāc, es tevi pacienāšu ar ko daudz garšīgāku!” sola kaķis Muris. Kādus našķus piedāvā Muris, uzzināsi, lasot krāšņo un aizraujošo pasaku “Runča vakariņas”. Autore Ruta Svaža tulko un raksta pasakas bērniem, kas prot un vēlas fantazēt. Iedzīvinājis pasaku krāšņā grāmatā mākslinieks Dāvis Ozols (23). “Runča vakariņas” izdotas apgādā “Mansards”.
GRĀMATA. Mazās Baibas un runča Mura piedzīvojumi sākas brīdī, kad Baibai vakariņās negaršo putra. “Nāc, es tevi pacienāšu ar ko daudz garšīgāku!” sola kaķis Muris. Kādus našķus piedāvā Muris, uzzināsi, lasot krāšņo un aizraujošo pasaku “Runča vakariņas”. Autore Ruta Svaža tulko un raksta pasakas bērniem, kas prot un vēlas fantazēt. Iedzīvinājis pasaku krāšņā grāmatā mākslinieks Dāvis Ozols (23). “Runča vakariņas” izdotas apgādā “Mansards”.
GRĀMATA. Mazās Baibas un runča Mura piedzīvojumi sākas brīdī, kad Baibai vakariņās negaršo putra. “Nāc, es tevi pacienāšu ar ko daudz garšīgāku!” sola kaķis Muris. Kādus našķus piedāvā Muris, uzzināsi, lasot krāšņo un aizraujošo pasaku “Runča vakariņas”. Autore Ruta Svaža tulko un raksta pasakas bērniem, kas prot un vēlas fantazēt. Iedzīvinājis pasaku krāšņā grāmatā mākslinieks […]

7 labas lietas iesaka žurnāla “Mājas Viesis” žurnāliste Ilze Lavrinoviča 0

GRĀMATA

Mazās Baibas un runča Mura piedzīvojumi sākas brīdī, kad Baibai vakariņās negaršo putra. “Nāc, es tevi pacienāšu ar ko daudz garšīgāku!” sola kaķis Muris. Kādus našķus piedāvā Muris, uzzināsi, lasot krāšņo un aizraujošo pasaku “Runča vakariņas”. Autore Ruta Svaža tulko un raksta pasakas bērniem, kas prot un vēlas fantazēt. Iedzīvinājis pasaku krāšņā grāmatā mākslinieks Dāvis Ozols (23). “Runča vakariņas” izdotas apgādā “Mansards”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

FILMA

Kā pievērst bērna uzmanību

Uz Breda jaunās ģimenes sliekšņa kā no zila gaisa uzrodas bērnu īstais tēvs. Starp abiem tētukiem sākas sīva cīņa par bērnu simpātijām, kurā tiek likti lietā visi iespējamie līdzekļi. Kurš kuru? Maigais un apzinīgais Breds vai muskuļotais mačo Dastijs? Komēdija “Tētuku kari” kinoteātros no 15. janvāra. Režija – Džons Moriss, Šons Anderss, lomās – Marks Vālbergs, Vils Ferels.

SARĪKOJUMS

Jampadracis Cēsīs

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīgas Doma meiteņu koris “TIARA” un diriģente Aira Birziņa aicina bērnus (ņemot līdzi vecākus) kopīgi darīt labas blēņas Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Valta Pūces u. c. komponistu mūzikas pavadījumā. Jampadraci bagātinās Rozes Stiebras animācijas filmu jaukie tēli. Meitenes dziedās, spēlēs, dancos skaistākās dziesmas no studijā “Dauka” tapušajām muzikālajām animācijas filmiņām. Pasākums “Gribas drusku pablēņoties!” notiks 10. janvārī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”.

IZSTĀDE

Īstās krāsas

Tikai īstā krāsa īstajā vietā, tā Biruta Delle mēdz teikt par savu glezniecību. Māksliniece Delle, savulaik dēvēta par kulta gleznotāju, ir neapstrīdams talants. Galerijā “Daugava” no 13. janvāra skatāma viņas jaunā personālizstāde “Ikdiena”. 17. janvārī māksliniecei dzimšanas diena. Sveicam!

JAUNUMS

“Limbažu siers” nesen sācis ražot jaunu sieru ar aromātisku un pikantu garšu – “Grande Duro”. Tas ir 6 un 12 mēnešus nogatavināts Parmezāna tipa cietais siers ar tauku saturu sausnā 38%. To ražo no normalizēta, augstvērtīga govs piena, kam pievienots speciāli šim sieram izstrādāts pienskābes baktēriju ieraugs. Siera rituļi nogatavināti uz egles koka plauktiem noteiktā mitrumā ne mazāk kā 90 dienas. Lieliska piedeva salātiem, makaronu un citiem ēdieniem!

GARDI!

Banānu un šokolādes kēkss no čaklās saimnieces Inas Frīdbergas “pūra lādes”. Katliņā izkausē 50 g sviesta. Pieber 1/2 glāzi brūnā cukura, maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Masu lej ar cepampapīru izklātā formā. Pa virsu cieši saliek ripiņās sagrieztus banānus. 100 g sviesta kopā ar 3/4 glāzes brūnā cukura saputo. Piesit 2 olas, turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno 1/2 glāzi skābā krējuma, sablendētu banānu putriņu un vēlreiz kārtīgi saputo. 2 glāzes miltu sajauc ar 1,5 tējk. cepamā pulvera, sāli un iemaisa saputotajā masā. Pieber 100 g sadrupinātu termoizturīgās šokolādes bumbiņu, ja vēlas – kanēli vai vaniļu. Mīklu pārlej pāri formā sakārtotajiem banāniem. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40 min.

Reklāma
Reklāma

DZĪVES GUDRĪBA

Prieks redzēt un izprast ir skaistākā iespēja, ko mums piešķīrusi daba.

Alberts Einšteins

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.