Glazēts bumbieris ar pīles krūtiņu un kazeņu piedevu 0
PAGATAVOŠANA
Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm un blanšē – applaucē ar karstu ūdeni, lai kļūst nedaudz mīkstāki. Augļu pusītes liek uz pannas, turpat ielej konjaku tā, lai dzēriens apņem bumbierus. Nedaudz pavāra, lai izdeg, izgaro alkohols. Pieber cukuru un ļauj lēnām virst, kamēr bumbiera gabali nedaudz karamelizējas.
Pīles krūtiņas apbārsta ar sāli un pipariem. Liek uz aukstas (!) pannas, neizmanto arī eļļu, jo pīlei izdalīsies tauki. Karsē, kamēr gabaliņi apbrūninās, izveidojas garoziņa, pēc tam septiņas minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Šāda gaļa būs vidēji izcepta, sulīga, nevis sausa un sīksta.
Gatavo mērci. Kazenes ber katliņā, uzlej vīnu, iemet piparmētras zariņu un vāra uz mazas uguns, kamēr šķidruma kļūst uz pusi mazāk. Sablendē un izkāš caur sietu, tad vēlreiz uzsilda – mērce gatava.
Glazētās bumbieru pusītes glīti iešķeļ, kārto uz šķīvja kopā ar sagrieztu pīles krūtiņu un pārlaista ar mērci.
Pavāres piebilde
Šajā receptē var izmantot arī zoss gaļu. Ja kazeņu mērcei pievieno šokolādi, tā iegūst īpašu, saldenu garšu.
36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre