foto – Shutterstock

Glabā medu pareizi 0

Medus savas labās īpašības nezaudē pat trīs un vairāk gadus. Tas jāglabā slēgtā burciņā vēsā, tumšā, sausā vietā. Pagrabs nederēs, jo tur tomēr iekļūs mitrums. Ideāla ir +10…+15 °C temperatūra. Vēl zemākā temperatūrā medu var glabāt kaut vai tūkstoš gadu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Medus ir dažādu gardumu pamatā. Arī mājas apstākļos var pagatavot medus un ogu maisījumus. Ātrai apēšanai abas sastāvdaļas sajauc kopā (piemēram, pīlādžu ogas pārlej ar medu) un īsu laiku glabā ledusskapī. Maisījumiem piemērots ir gaišais medus. Ilgstošai glabāšanai medu samaisa ar samaltām ogām un liek saldētavā. Ja proporcija būs vismaz 1 : 1 (labāk lai medus ir vairāk un ogu mazāk), medus neļaus odziņām sasalt. Var pievienot saldējumam, putrām u.c.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.