foto – Shutterstock

Glabā medu pareizi 0

Medus savas labās īpašības nezaudē pat trīs un vairāk gadus. Tas jāglabā slēgtā burciņā vēsā, tumšā, sausā vietā. Pagrabs nederēs, jo tur tomēr iekļūs mitrums. Ideāla ir +10…+15 °C temperatūra. Vēl zemākā temperatūrā medu var glabāt kaut vai tūkstoš gadu.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Lasīt citas ziņas

Medus ir dažādu gardumu pamatā. Arī mājas apstākļos var pagatavot medus un ogu maisījumus. Ātrai apēšanai abas sastāvdaļas sajauc kopā (piemēram, pīlādžu ogas pārlej ar medu) un īsu laiku glabā ledusskapī. Maisījumiem piemērots ir gaišais medus. Ilgstošai glabāšanai medu samaisa ar samaltām ogām un liek saldētavā. Ja proporcija būs vismaz 1 : 1 (labāk lai medus ir vairāk un ogu mazāk), medus neļaus odziņām sasalt. Var pievienot saldējumam, putrām u.c.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.