Okinavas diēta 0

Okinavas diēta nosaukta šīs Japānas salas vārdā tāpēc, ka tās iemītnieki citu pasaules iedzīvotāju vidū izceļas ar ilgmūžību. Tā saistāma ar labu veselību, bet laba veselība savukārt iet roku rokā ar optimālu ķermeņa svaru. Gan okinavieši, gan japāņi kopumā retāk sirgst ar vēzi, sirds un asinsvadu slimībām, mazāk cieš no osteoporozes.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Okinavas diētas pamatā ir zivis, vēžveidīgie, dažādi jūras produkti (aļģes, jūras kāposti), dārzeņi, garšvielas, graudaugi un augļi. Tiem, kas ievēro šo uztura režīmu, jāēd arī gaļa.

Raksturīgākie produkti: tofu, rapša eļļa, soja, zaļā tēja, miežu uzlējums, sarkanās pupiņas (azuki), šitake sēnes, rūgtā melone (goya).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.