Krētas diēta 0
Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Krētā daudz ēd graudaugu produktus, lieto eļļas, zivis, augļus un dārzeņus, bet gaļu patērē samērā maz. Ne sevišķi iecienītas ir arī olas, kartupeļi un saldumi. Kvieši, mieži, linsēklas, sezama sēklas, olīvas, cūkgaļa, kazas piens – visas šīs izejvielas pārvēršas ikdienas pārtikas produktos un ēdienos. Ēdienkartē ievērojama vieta atvēlēta zivīm un svaigiem zaļumiem.
Raksturīgākie produkti: olīveļļa, aitas un kazas piens, humuss, vīnogu lapu tīteņi ar rīsa pildījumu, maize ar olīvu, kumina, magoņsēklu vai citu garšvielu piedevu.