Foto – Anda Krauze

Gavēņa laikam: lapu kāpostu salāti un banānu deserts 0

Gavēni simboliski uzskata par atturēšanās laiku. Viens to ievēro, reliģisku motīvu vadīts, koncentrējoties uz savas dvēseles veselību, otrs – vēlmē attīrīties un uzlabot fizisko pašsajūtu, kāds cits, pamainot ēšanas paradumus, cer atbrīvoties no liekā svara. Tāpēc šoreiz iegriežamies jauniešu iecienītajā kafejnīcā “MiiT” Rīgā, Lāčplēša ielā, kuras ēdienkartē iekļauti tikai veģetāri, vegāniski un glutēnu nesaturoši ēdieni, dzērieni un veselīgie našķi. Dienas laikā kafejnīcas apmeklētāji var nobaudīt atšķirīgus un interesantus ēdienus – brokastīs tās ir veselīgas putras, sviestmaizes vai gardas omletes. Pusdienu piedāvājums katru dienu ir atšķirīgs, taču vienmēr vienlīdz radošs un pārsteidzošs. Vakariņās klientus lutina ar interesantiem veģetāriem burgeriem, tortēm un citiem gardumiem. Par tiem rūpējas pavāre, virtuves vadītāja Alise Krūmiņa un našķu meistare Alise Spurdziņa.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Lapu kāposta salāti ar Indijas riekstu krējumu

Foto – Anda Krauze

200 g keila jeb lapu kāposta

1 galviņa brokoļa

400 g turku zirņu

2 apelsīni

1 granātābols

100 g mandeļu

1 citrons

Mērcei:

200 g Indijas riekstu

100 ml ūdens

1 apelsīna sula

1 ēd. k. ābolu etiķa

Sāls pēc garšas

Gatavo:

CITI ŠOBRĪD LASA

*Kāpostu nomazgā un atdala lapiņas no kātiņiem, saplucina, liek bļodā, uzber mazliet sāls, pārlej ar apelsīna sulu un paburza ar rokām. Atstāj.

*Brokoli sadala ziedkopās, iemarinē ar sulu no puscitrona, sāli un pipariem, liek uz pannas bez taukvielām un apgrilē tā, lai iegūtu spilgti zaļu krāsu. Pievieno lapu kāpostam.

*Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu un noskalo zem auksta ūdens, notecina un liek klāt kāpostam un brokoļiem (var arī izvārīt sausos turku zirņus).

*No apelsīna izgriež filejas.

*No granātābola izdauza sēkliņas.

Gatavo mērcīti:

Visas sastāvdaļas sablenderē līdz vienmērīgai, maigai konsistencei.

Salātus kārto šķīvī, virsū liek apelsīnu filejas, granātābola sēkliņas, pārlej ar mērcīti un uzkaisa mazliet sasmalcinātu mandeļu.

Padoms:
Lai lapu kāposts kļūtu mīkstāks, to var pasautēt uz pannas, un tas iegūs vēl spilgtāku krāsu.

Foto – Anda Krauze

Banānu – kokoskrēma deserts ar čia sēklām (4 porcijas)

70 g čia sēklu

400 ml kokosa piena vai krēma

4 ēd. k. agaves sīrupa, cukura vai medus

1/2 tējk. kanēļa

30 g kakao pulvera bez cukura

4 banāni

8 ēd. k. auzu pārslu

3 ēd. k. cukura

1 sauja svaigu ogu

Gatavo:

*Sajauc kokosa pienu, čia sēklas un izvēlēto saldinātāju un noliek uz 20 min uzbriest.

*Kad čia sēklas ir uzbriedušas, masu sadala divās daļās. Vienai no tām pievieno kanēli, bet otrai kakao. Masas kārtīgi samaisa, lai tās būtu viendabīgas.

*Notīra banānus, trīs no tiem sablenderē viendabīgā masā. Vienu banānu sagriež smalkās šķēlītēs.

*Kārto glāzītēs. Pirmo liek kakao masu, tad banānu un kanēļa masu.

*Visām kārtām pa virsu saliek sagrieztos banānus.

*Uz pannas ber auzu pārslas un cukuru. Pārslas apcepot visu laiku maisa, lai nepiedeg. Kad auzu pārslas ir viegli brūnas, tās uzber uz aukstas virsmas un atdzesē. Atdzisušās pārslas liek uz deserta (virs sagrieztajiem banāniem).

Reklāma
Reklāma

*Dekorē ar svaigām ogām.

Padoms: Čia seklām var pievienot magones, kokosriekstu skaidiņas. Auzu pārslu vietā var izmantot jebkuras citas pārslas – piecgraudu, rīsu u. c.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.