Gatavojam zemeņu kūku. Fotorecepte soli pa solim 0
Zemenes sasmalcina blenderī līdz vienmērīgai masai. Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu un sieru. Pievieno zemeņu biezeni un labi samaisa. Atstāj, lai atdziest un sabiezē.
Dziļā traukā sakuļ olu dzeltenumus, augu eļļu un 250 g cukura.
Pievieno pienu.
Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus līdz stingrām putām. Pakāpeniski pieliek baltumus mīklai. Maisa, līdz izveidojas vienmērīga konsistence. Pievieno miltus, kuros dzēsta soda. Samaisa.
Kamēr biskvīts ir silts, sagriež to uz pusēm ar asu nazi trīs daļās.
Pārsmērē ar zemeņu-putukrējuma krēmu. Pīrāga virsmu un malas arī apziež ar krēmu. Rotā ar zemenēm un piparmētru lapām.