Foto: 7dach

Gatavojam Jaungada pušķi. Pavisam viegli un ar mandarīnu smaržu 0

Mandarīnu aromātiskā smarža un egļu zariņu svaigais aromāts ir neatņemama pirmssvētku gaidīšanas sastāvdaļa. Ja esat ielūgti svinēt gada nogales svētkus kaut kur ciemos, varat iepriecināt mājas saimniekus ar skaistu un smaržīgu pušķi no mandarīniem un egļu zariņiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Darbam vajadzēs:
19 mandarīnus
2 kupli egles vai baltegles zari
30 cm gari koka iesmiņi
izolente
iepakojuma papīrs
šķēres kokam

Darba gaita.
No zariem atdala mazos zariņus, tiem jābūt plaukstas garumā. Katram mazajam zariņam noņem skujas pie apakšas, katru zariņu piestiprina pie kociņa ar izolentes palīdzību. Var izmantot arī parasto skoču.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavo mandarīnus: katru uzdur uz kociņa, bet jāuzmanās, lai kociņš necaudur visu mandarīnu.

Tagad sākas pušķa veidošana. Pamīšus kārto mandarīnus ar egļu zariņiem, katru sagatavoto kociņu pietin klāt ar izolenti vai skoču. Noteikti vajadzēs pasaukt kādu palīgā, jo noturēt vienā rokā tādu smagumu un ar otru visu satīt nav vienkārši.

Pēc tam aplīdzina kociņu garumu, jo tie sanāks dažādā garumā un katrs uz savu pusi.

Iepako pušķi ietinamajā papīrā, apsien skaistu lenti.

Ar šādu pušķi var kādu apsveikt vai to var novietot svētku galda vidū.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.