Gatavo mūsu lasītāja. Gardais kāpostu pīrāgs 0

Par to, kā mēs, “Latvijas Avīzes” komanda – galvenā redaktore Linda Rasa, mārketinga nodaļas vadītāja Linda Rumka, žurnāliste Dace Kokareviča un fotogrāfs Valdis Ilzēns – pirms Ziemassvētkiem ciemojāmies pie mazsalaciešiem, jau rak­stījām. 


Reklāma
Reklāma

 

TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Nepieminēts palika tas, cik ļoti mums iegaršojās kāpostu pīrāgs, ar ko mūs cienāja “Ebreķu” saimniece Taiga Vēja. Tā kā palūdzām tā recepti, varam to izstāstīt arī jums, cienījamie lasītāji. Ceram, ka garšos!

 

Gardais kāpostu pīrāgs


CITI ŠOBRĪD LASA

“Šis kāpostu pīrāgs ir cepts pēc ulmaņlaika receptes, ko iemācījos no savas tantes,” stāsta Taiga Vēja un piebilst, ka īpaši labi pīrāgs garšo kopā ar šampinjonu mērci.

Mīklai vajag: 1 kilogramu miltu un 0,5 kg margarīna, sakultus 2 olu dzeltenumus un 1 baltumu, sāli un cepamo pulveri.

 

Kā gatavot?

No ledusskapja izņem sasaldētu margarīnu un ar rupju rīvi to sasmalcina un iejauc miltos. Pievieno sakultās olas, kas sajauktas ar nedaudz ūdens, un mīca, kamēr gatava. Mīklu viegli izrullē starp diviem plastmasas dēlīšiem. Pildījumam: ņem 1 vidēju kāpostgalvu un astoņas vārītas olas. Kāpostu sagriež un katlā, pievienojot nedaudz sviesta, lēni sautē, kamēr tas kļūst pusmīksts. Tad sajauc ar sagrieztajām olām. Cepamveidnē liek vienu mīklas kārtu, tad pildījumu un otru mīklas kārtu virsū, cep brūnu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.