Gatavo mūsu lasītāja. Gardais kāpostu pīrāgs 0
Par to, kā mēs, “Latvijas Avīzes” komanda – galvenā redaktore Linda Rasa, mārketinga nodaļas vadītāja Linda Rumka, žurnāliste Dace Kokareviča un fotogrāfs Valdis Ilzēns – pirms Ziemassvētkiem ciemojāmies pie mazsalaciešiem, jau rakstījām.
Nepieminēts palika tas, cik ļoti mums iegaršojās kāpostu pīrāgs, ar ko mūs cienāja “Ebreķu” saimniece Taiga Vēja. Tā kā palūdzām tā recepti, varam to izstāstīt arī jums, cienījamie lasītāji. Ceram, ka garšos!
Gardais kāpostu pīrāgs
“Šis kāpostu pīrāgs ir cepts pēc ulmaņlaika receptes, ko iemācījos no savas tantes,” stāsta Taiga Vēja un piebilst, ka īpaši labi pīrāgs garšo kopā ar šampinjonu mērci.
Mīklai vajag: 1 kilogramu miltu un 0,5 kg margarīna, sakultus 2 olu dzeltenumus un 1 baltumu, sāli un cepamo pulveri.
Kā gatavot?
No ledusskapja izņem sasaldētu margarīnu un ar rupju rīvi to sasmalcina un iejauc miltos. Pievieno sakultās olas, kas sajauktas ar nedaudz ūdens, un mīca, kamēr gatava. Mīklu viegli izrullē starp diviem plastmasas dēlīšiem. Pildījumam: ņem 1 vidēju kāpostgalvu un astoņas vārītas olas. Kāpostu sagriež un katlā, pievienojot nedaudz sviesta, lēni sautē, kamēr tas kļūst pusmīksts. Tad sajauc ar sagrieztajām olām. Cepamveidnē liek vienu mīklas kārtu, tad pildījumu un otru mīklas kārtu virsū, cep brūnu.