Kā svinēt dzīvi, neiztērējot kaudzi naudas. Džeimija Olivera padomi un ceptu ziedkāpostu recepte 2
Ir taču jāpiepūlas, lai garšīgas maltītes pagatavošanai neiztērētu pārāk daudz naudas? Te savs vārds sakāms arī populārajam britu virtuves virtuozam Džeimijam Oliveram. Viņam ir padomā jaunas gardu ēdienu receptes un pārsteidzoši padomi, kā ietaupīt.
Olivers patiešām vēlas iedvesmot cilvēkus ēst labāk un tērēt mazāk par pārtikas produktiem. Kā viņam tas izdodas, skaties šova „Gatavo lētāk kopā ar Džeimiju” 2.sezonas sērijās, kuras no 23.janvāra būs redzamas kanālā “FOX Life”.
Ikvienā no „Gatavo lētāk kopā ar Džeimiju” sešām sērijām nenogurdināmais virtuves karalis un viņa komanda gatavos piecus gardus ēdienus, tā piešķirot katrai nedēļas darba dienai svaigas krāsas un optimismu! Pavāri izvēlas iespējami pieejamākus produktus, lai, tos asprātīgi kombinējot, nepieļauju nekādus garšas kompromisus.
Džeimijs piedāvā dažus vienkāršus saimniekošanas pamatprincipus: investīcijas tehnikā, gudru pārpalikumu izmantošanu un saprātīgu iepirkšanos. Šovā uzzināsi, kā pēc iespējas optimālāk un prasmīgāk tos izmantot, tā gūstot iedvesmu bagātīgām maltītēm.
Lūk, garda, visnotaļ vienkārši pagatavojama recepte no ēdienu mākslinieka repertuāra. Iespējams, liela daļa no nepieciešamajiem produktiem jau atrodama mājās, kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu?
Cepti ziedkāposti ar brokoļu mērci:
Šai receptei labi var izmantot gan saldētus, gan arī svaigus dārzeņus. Ēdiena garša mainīsies, ja tiks izmantotas dažādas siera šķirnes.
Vispirms gatavo mērci: smalki sagrieztus ķiplokus uz vidējas uguns apcep sviestā, kad sviests izkusis, pievieno miltus, tad pamazām pienu, līdz izveidojas vienmērīga mērce. Pievieno brokoļus (ja izmanto svaigus, tad tie ir jāsagriež) un sautē līdz tie ir gatavi. Tad sastampā un pārkaisa ar pusi Čedara siera.
Atbilstoša izmēra cepamtraukā kārto ziedkāpostus, pārlej brokoļu balto mērci un pierīvē atlikušo sieru. Sadrupina maizi, to samaisa ar timiānu un mandelēm, pievieno nedaudz eļļu, sāli, piparus un pārkaisa ziedkāpostiem. Cep apmēram stundu 180 grādos vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini.
Tikpat labi šo gatavošanas ideju var piemērot arī citiem dārzeņiem.