Piemērotākās garšvielas aukstam laikam 0
Ar asām garšvielām papildināts ēdiens ne tikai sasilda, bet arī var aizkavēt slimību rašanos. Ziemā un agrā pavasarī vienas no vērtīgākajām garšvielām, kas stiprina imunitāti un iznīcina baciļus, ir ingvers, čili, Kajennas pipari, ķiploks, sīpols, sinepes, mārrutki, kurkuma, muskatrieksts un kanēlis. Tās var pievienot maltītēm katru dienu – gan zupai, gan kādam dzērienam, gan salātiem.
Rietumu pasaulē diētas ārsti gan saka, ka garšvielas veicina kuņģa sulas izdalīšanos, uzlabo apetīti, bet Austrumu medicīna pierāda gluži pretēju garšvielu sniegto efektu.
Aukstā laikā vajadzētu izvairīties no anīsa, timiāna, salvijas. Arī piparmētru uzskata par karstai vasarai vairāk piemērotu garšvielu.
Dilles, pētersīļus, kinzu, baziliku, fenheli un citus zaļumus droši var ēst jebkurā gadalaikā. Galvenais, lai zaļumi ir svaigi. Tos vislabāk ēst pirms maltītes vai tās laikā.