Foto – Shutterstock

Piemērotākās garšvielas aukstam laikam 0

Ar asām garšvielām papildināts ēdiens ne tikai sasilda, bet arī var aizkavēt slimību rašanos. Ziemā un agrā pavasarī vienas no vērtīgākajām garšvielām, kas stiprina imunitāti un iznīcina baciļus, ir ingvers, čili, Kajennas pipari, ķiploks, sīpols, sinepes, mārrutki, kurkuma, muskatrieksts un kanēlis. Tās var pievienot maltītēm katru dienu – gan zupai, gan kādam dzērienam, gan salātiem.

Reklāma
Reklāma
“Pēc šādas izrunāšanās vairs neaicinās uz “Rīta Panorāmu”!” Soctīklos uzslavē sociologa drosmi “ielekt acīs” birokrātijai 22
Kokteilis
Zvaigznes smaida: kurām 4 zodiaka zīmēm šonedēļ vēl uzspīdēs negaidīta veiksme?
Dārzs
9 maģiski augi, kas mājās piesaista naudu un veiksmi
Lasīt citas ziņas

Rietumu pasaulē diētas ārsti gan saka, ka garšvielas veicina kuņģa sulas izdalīšanos, uzlabo apetīti, bet Austrumu medicīna pierāda gluži pretēju garšvielu sniegto efektu.

Aukstā laikā vajadzētu izvairīties no anīsa, timiāna, salvijas. Arī piparmētru uzskata par karstai vasarai vairāk piemērotu garšvielu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dilles, pētersīļus, kinzu, baziliku, fenheli un citus zaļumus droši var ēst jebkurā gadalaikā. Galvenais, lai zaļumi ir svaigi. Tos vislabāk ēst pirms maltītes vai tās laikā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.