Foto – Shutterstock

Piemērotākās garšvielas aukstam laikam 0

Ar asām garšvielām papildināts ēdiens ne tikai sasilda, bet arī var aizkavēt slimību rašanos. Ziemā un agrā pavasarī vienas no vērtīgākajām garšvielām, kas stiprina imunitāti un iznīcina baciļus, ir ingvers, čili, Kajennas pipari, ķiploks, sīpols, sinepes, mārrutki, kurkuma, muskatrieksts un kanēlis. Tās var pievienot maltītēm katru dienu – gan zupai, gan kādam dzērienam, gan salātiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Rietumu pasaulē diētas ārsti gan saka, ka garšvielas veicina kuņģa sulas izdalīšanos, uzlabo apetīti, bet Austrumu medicīna pierāda gluži pretēju garšvielu sniegto efektu.

Aukstā laikā vajadzētu izvairīties no anīsa, timiāna, salvijas. Arī piparmētru uzskata par karstai vasarai vairāk piemērotu garšvielu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dilles, pētersīļus, kinzu, baziliku, fenheli un citus zaļumus droši var ēst jebkurā gadalaikā. Galvenais, lai zaļumi ir svaigi. Tos vislabāk ēst pirms maltītes vai tās laikā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.