Gārsu sautējums ar sieru 0
Sastāvdaļas
• 200 g jauno gārsu lapiņu
• 50 g balandu lapiņu
• 300 g svaigā siera (Mālpils, baltā biezpiena siera u.c.)
• 100 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes augu eļļas vai gī sviesta
• ½ tējkarotes melno sinepju sēklu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Gārsas un balandas nomazgā, nosusina un sagriež gabaliņos. Sieru sagriež kubiciņos. Pannā uzkarsē augu eļļu vai gī sviestu, 30 sekundēs apcep maltus melnos piparus un sinepju sēklas (ja nav pieejamas melnās, var aizstāt ar ½ tējkarotes krievu sinepju). Pievieno gārsu lapiņas, saldo krējumu un apcep. Beigās pieliek svaigā siera kubiciņus un nedaudz apcep.
Labi garšo ar grilējumiem un salātiem.