Foto – Aija Geida

Gārsu pesto 0

(4 porcijas)

• 2 saujas jauno gārsu lapiņu

• 40 g ķirbja sēkliņu

• 40 g Parmezāna siera

• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas

• 2–3 ēdamkarotes olīveļļas

• Neliela ķiploka daiviņa

• ¼–½ tējkarotes sāls

• ¼–½ tējkarotes maltu melno piparu

Gārsu lapiņas nomazgā, notecina lieko ūdeni un nedaudz sakapā. Ķiploku notīra un arī sakapā. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai konsistencei. Ja nav pieejams blenderis, pesto var gatavot piestiņā. Garšo tāpat kā veikalos nopērkamais pesto, un nezinot nevar pateikt, ka klāt ir nevis pētersīļi un baziliks, bet gan gārsa.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.