Foto: Fotolia

Garšo karameļu popkorns kinoteātrī? Pagatavo tādu pats! 0

Visi, kas bijuši kinoteātrī, ļoti labi zina, cik tur kārdinoši smaržo karameļu popkorns. Salds, kraukšķīgs – nav iespējams pretoties kārdinājumam. Bet tieši tādu var pagatavot arī mājās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1/4 glāzes popkorna kukurūzas graudu
3 ēdk. augu eļļas (rafinētās)
1 glāze pūdercukura
2 ēdk. ūdens
daži pilieni citrona sulas
1 ēdk. sviesta
1/2 tējk. sodas

Pagatavošana.
Pannu uzkarsē ar eļļu, ieber kukurūzas popkorna graudus, ieslēdz vidēju liesmu un apsedz ar pietiekami smagu vāku. Kamēr graudi sprāgst, vairākas reizes panna ir jāsakrata. Kad sprāgstošu graudu skaņa nav dzirdama 20 sekunžu laikā, popkornu noņem no uguns.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā samaisa cukuru, ūdeni, citrona sulu un liel uz nelielas uguns. Kad cukurs sāk kust un paliek tumšāks, uzmanīgi piešķiebj katliņu, lai izkusušais cukurs vienmērīgi samaisītos ar vēl neizkusušo. Ja nepieciešams, uzmanīgi palīdz ar karoti. Kad masa kļuvusi caurspīdīga ar izteikti karamelīgu smaržu, pievieno sviestu.

Ātri noņem karameli no uguns, pievieno sodu – masa saputosies un ļoti pieaugs apjomā. Ielej to popkornā un kārtīgi samaisa.

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, uz tā vienmērīgi izklāj popkornu un ļauj karamelei atdzist. Pēc 5–7 minūtēm karameļu popkorns ir gatavs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.