Garšīgam Lieldienu rītam – pasha ar svaigo sieru 1
Ātri pagatavojamu pashu, kas garšo visai ģimenei, gatavoju pirms katrām Lieldienām. Tā kā šo pashu nevāru, nepievienoju tai olas, jo neesmu pārliecināta, vai veikalā pirktās nekaitēs veselībai. Sviesta vietā izmantoju svaigo sieru, kas pashai piešķir izteiktāku garšu un treknumu.
Pashas gatavošanai biezpienu iesaka izberzt caur sietu vai samalt gaļasmašīnā, taču laika taupīšanas nolūkā šis process parasti izpaliek. Jo īpaši tāpēc, ka pashu gatavoju no paciņu biezpiena, kam atšķirībā no īsta lauku biezpiena jau ir pietiekami smalka un blīva konsistence. Caurdurī neieklāju arī nekādu marlīti, jo, pirmkārt, tas ir pietiekami smalks un, otrkārt, liekā šķidruma gandrīz nemaz nav. Galu galā pashu variācijas var būt visdažādākās un katrā ģimenē jau to gatavo pēc savas iecienītākās receptes – ar vai bez riekstiem, augļiem, marmelādes, sviesta vai olām, vārītas un nevārītas, saldas un treknas, diētiskas un bez salduma.
Pasha ar svaigo sieru
Kā gatavot?
Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Sajauc ar biezpienu un pievieno divas kārbiņas svaigā siera (pievienojot vienu kārbiņu, pasha būs sausāka un siera garša nebūs tik izteikta).
Iegūto masu pagaršo un pārliecinās, vai pashu negribētos saldāku. Ja tā šķiet nepietiekami salda, pēc garšas pievieno vēl cukuru.
Žāvētos augļus minūtes desmit patur ūdenī, bet pēc tam sagriež mazos gabaliņos. Lazdu riekstus un mandeles sasmalcina rupjos gabaliņos. Gan augļus, gan riekstus iemaisa masā un pievieno vaniļas cukuru.
Pashu vislabāk ielikt kādā sietā vai caurdurī. Pašu caurduri uzliek uz kādas bļodiņas, lai tajā varētu notecēt liekais šķidrums, un ievieto ledusskapī.
Lieldienu rītā pashu liek uz šķīvja un lutina mājiniekus.
Vēl bagātīgākai pashai var pievienot arī marmelādes gabaliņus vai pat gabaliņos sadrupinātus “Selgas” cepumus. Ja jātaupa naudiņa, šāda pasha labi garšos arī tikai ar rozīnēm.