Foto: Shutterstock

Garšīga uzkoda! Pildīti tomātiņi ar “Ricotta” sieru 1

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli 172
Kokteilis
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
Lasīt citas ziņas

Tomāti ir vieni no tiem dārzeņiem, kas nopērkami veikalu plauktos cauru gadu. Turklāt no tomātiem var gatavot ne tikai salātus un tos pievienot arī siltajos ēdienos un zupās, no tiem var pagatavot arī ļoti garšīgas uzkodas. Piemēram, šo!

Pildīti tomātiņi ar “Ricotta” sieru

Sastāvdaļas:

• 1 kg tomātu
• 400 g “Ricotta” siera
• 2 tējkarotes olīveļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• Saišķis bazilika
• Sāls, Kajennas pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Nomazgā tomātus, nogriež tiem micītes – trešdaļu no augšas – un uzmanīgi izņem mīkstumu.

2. Sieru sajauc ar olīveļļu, ķiploku sasmalcina un iemaisa rikotas masā.

3. Noņem bazilika lapiņas no kātiņiem. Dažas atstāj dekorēšanai, bet pārējās smalki sagriež, pievieno siera masai, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

4. Ar siera masu pilda tomātus, dekorē ar bazilika lapiņām.

5. Aprasina ar citrona sulu. Punktiņš uz “i” – mazliet ieslīpi uzliek tomāta micīti.

6. Kajennas pipari piešķir pildījumam pikantumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.