Garšīgā skābeņu zupiņa – labākais laiks to baudīt ir tagad! 15
Sastāvdaļas – 5 kartupeļi, 2,5 l ūdens, burkāns, sīpols, 2 ēdamkarotes miltu, ēdamkarote sviesta, 5 vārītas olas, skābenes, dilles, pētersīļi.
Pagatavošana.
Uz uguns liek katliņu ar ūdeni, lai vārās. Kartupeļus notīra, sagriež kubiciņos un liek katliņā.
Kamēr kartupeļi vārās, sagriež sīpolu mazos gabaliņos un pannā sviestiņā apcep, sarīvē burkānu uz rupjas rīves un pievieno sīpoliem, visu apcepot.
Pēc tam pannā pievieno miltus un visu cep vēl kādu minūti.
Apceptos dārzeņus pievieno kartupeļiem, pieber sāli pēc garšas.
Skābenes pievieno zupai.
Olas sagriež kubiciņos vai sarīvē uz rupjas rīves.
Zupu noņem no uguns, pievieno sagrieztās olas, smalki sagrieztus zaļumus.
Pasniedz ar krējumu.
Labu apetīti!