Foto-Inuta Šaroka

Garšaugu mazdārziņš uz palodzes – glīti noformētās piena pudelēs 0

Latvietim vienmēr ir bijis svarīgi, lai vide ap viņu ir estētiski baudāma. Un viņš vienmēr ir bijis praktisks. Ne velti tautā iesakņojies apzīmējums “praktiskais latvietis”. Dzirdu iebildumus, ka ne visi ir tādi. Jā, protams, izņēmumi pastāv vienmēr, bet vairākums tomēr piekritīs man, ka garšaugu dārziņš uz palodzes glītāk izskatīsies “auklu groziņā”, nevis “plikās” piena pakās.
Plastmasas iepakojums pārtikas produktiem ir bieži sastopams, tādēļ itin raiti saimniecībā krājas dažādas pudeles.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kantainās piena pudeles ir parocīgas jauno stādiņu audzēšanai pavasarī, bet tās labi noderēs arī glītas garšaugu kastes radīšanā, ko ar lepnumu varēsiet izrādīt viesiem.

Darbam nepieciešamas vien 4 plastmasas pudeles (kantainas), apmēram 7 m gara aukla (saimniecības preču veikalos tās cena ir ap 16 centiem par metru), šķēres, permamentais flomasters, karstā līme.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pudeles nomazgā, nogriež augšas un izmazgā arī no iekšpuses. Lai visas nogrieztu vienā augstumā, vienā no pudelēm ielej ūdeni un pēc tā līmeņa atzīmē uz riņķi atzīmes. Tālāk to pašu ūdeni pārlej nākamajā pudelē, tādējādi iegūstot uz visām pudelēm vienādas augstuma atzīmes. Vienā no plaknēm uzzīmē “mākonīti” informācijai par to, kas iesēts. Tekstu uz “mākonīša” raksta no abām pusēm ar permamento flomasteru, kas ļaus variēt savas jauniegūtās stādu kastes izskatu.

Pudeles ar karsto līmi salīmē kopā. Nākamais posms ir jauniegūtās augu kastītes aplīmēšana ar auklu. Ar līmes pistoli un karsto līmi darbs vedīsies viegli un ātri. Rezultātā iegūsiet izturīgu, monolītu stādiņu kastīti ar vietu četriem stādiem.

Savam garšaugu dārziņam izvēlējos savus mīļākos garšaugus: lokus, timiānu, rozmarīnu un baziliku. Smaržīgi, pavasarīgi un skaisti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.