
Foto. pexels.com
Atlīdzības sistēmas aktivizēšana. 10
Bioloģiskais iemesls. Kad ēdam kaut ko garšīgu, smadzenes izdala dopamīnu, kas saistīts ar baudu un atlīdzību. Šī sistēma attīstījās, lai mēs meklētu un patērētu barojošu pārtiku, nodrošinot izdzīvošanu. Jo garšīgāks ēdiens, jo vairāk dopamīna tiek atbrīvots, stiprinot vēlmi ēst šo ēdienu atkal.
Reklāma
Reklāma
“Tā jau man likās, kāpēc sāp galva!” – tik augsts atmosfēras spiediens Latvijā nav bijis gadiem
Danilāns par to, vai ir kas tāds, ko labāk nelikt uz svētku galda? “Lieciet, ko gribat!”
“Mani bērni ir iecienījuši uzlejamos makaronus…” Noskaidrojam, cik kaitīgi patiesībā ir “rolltoni”!