Garneļu kreole ar rīsiem: lieliskas vakariņas šefpavāra gaumē! 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien idejai un iedvesmai – šefpavāra Normunda Baranovska ēdiens, kam dots nosaukums “Garneļu kreole ar rīsiem”!
Garneļu kreole ar rīsiem
4 personām
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Sastāvdaļas:
- 300 g atkausētu garneļu (50 g noderēs picai)
- 2 ēd. k. sviesta
- 1 oranžā paprika
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd. k. miltu
- ½ tējk. sāls
- ½ tējk. kaltēta timiāna
- 1 tējk. maltas saldās paprikas
- 1 tējk. Kajēnas piparu
- 200 g tomātu savā sulā
- 400 g rīsu
Pagatavošana:
Novāri rīsus, kā norādīts uz iepakojuma. Sagriez kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku. Samaisi sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.
Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes. Tad liec klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno samaltus tomātus savā sulā. Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti. Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.