Publicitātes foto

Gardums Saldā rudzu maize no īstas Latgales saimnieces 0

Nesen Rēzeknē norisinājās Latgales reģiona konkurss “Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”. Tajā piedalījās 21 konkursants, katrs ar četrus kilogramus smagu maizes un biezpiena gardumu. Šī ir Latgales saimnieču gatavotā gardumu recepte!

Reklāma
Reklāma

Šokolādes biskvīta pagatavošana

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri. Ūdens peldē kausē šokolādi un sviestu, samaisa, pēc tam nedaudz atdzesē. Olas saputo ar cukuru siltā ūdens peldē, iemaisa izkausēto šokolādi ar sviestu un lēni iecilā miltu maisījumu. Mīklu lej taisnstūrveida cepampannā, izlīdzina un cep +180 °C 30 minūtes. Atdzesē.

Biezpiena–vaniļas–rudzu rīvmaizes krēma pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Želatīnu uzbriedina aukstā vārītā ūdenī. Rudzu rīvmaizi ar 3 ēdamkarotēm cukura apcep uz sausas karstas pannas, lai karamelizējas. Pieber kanēli. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno vaniļu, tad iecilā saputotu saldo krējumu ar atlikušo cukuru un rīvmaizi. Želatīnu izkausē ūdens peldē un iemaisa biezpiena masā, 15–20 minūtes atdzesē, lai viegli sabiezē, bet nesastingst.

Šokolādes glazūras pagatavošana

Šokolādi karsē ūdens peldē, kamēr izkūst, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un, lēni maisot, izkausē.

Dekorēšana

No biskvīta veido divas ovālas formas. Tās pārgriež uz pusēm, starp biskvīta kārtām ziež upeņu un aveņu ievārījumu.

Uz biskvīta liek nedaudz atdzesētu biezpiena krēmu, veidojot maizes kukuļa formu, novieto ledusskapī, lai sastingst.

Kad biezpiena krēms sastindzis, torti pārklāj ar šokolādes glazūru. Dekorē ar baltās šokolādes vārpām un lapiņām, ogu čipsiem un kaltētiem rudzupuķu ziediem.

Ogu čipsus var gatavot no upenēm, avenēm, zemenēm vai persikiem. 60 g sablendētai, caur sietu izkāstai ogu masai pievieno 50 g cukura, 30 g miltu un 30 g mīksta sviesta, masu ar lāpstiņu ziež uz cepampapīra un cep +130 °C 30 minūtes. Atdzesē un salauž gabaliņos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.