Publicitātes foto

Gardums “Dāmu pirkstiņi”. Piedāvā saimniece Benelda Freimane no Līvānu novada 0

Sastāvdaļas – 3 kg biezpiena, 6 olas, 6 ēdamkarotes silta sviesta, 300 g cukura, aveņu ievārījums, rīvmaize, vaniļas cukurs, pūdercukurs, šķipsniņa sāls.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Biezpienu izberž caur sietu un pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot rīvmaizi un pūdercukuru. Rūpīgi samaisa. Masā iesijā rīvmaizi un samīca. Uz mīklas dēļa no masas sarullē tievus veltnīšus, tos sagriež 3–4 cm garus un veido lāsītes. Katru no abām pusēm cep eļļā (sākot cept, pannai uzliek vāku).

Gatavos Dāmu pirkstiņus nosusina ar salveti, liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.