Gardums “Dāmu pirkstiņi”. Piedāvā saimniece Benelda Freimane no Līvānu novada 0
Sastāvdaļas – 3 kg biezpiena, 6 olas, 6 ēdamkarotes silta sviesta, 300 g cukura, aveņu ievārījums, rīvmaize, vaniļas cukurs, pūdercukurs, šķipsniņa sāls.
Pagatavošana
Biezpienu izberž caur sietu un pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot rīvmaizi un pūdercukuru. Rūpīgi samaisa. Masā iesijā rīvmaizi un samīca. Uz mīklas dēļa no masas sarullē tievus veltnīšus, tos sagriež 3–4 cm garus un veido lāsītes. Katru no abām pusēm cep eļļā (sākot cept, pannai uzliek vāku).
Gatavos Dāmu pirkstiņus nosusina ar salveti, liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru.