Gards un maigs kekss ar magonēm un ķiršiem 0
Sastāvdaļas – 3 olas, 200 g sviesta, 110 g cukura, 200 g miltu, tējkarote cepampulvera, 3 – 4 ēdamkarotes magoņu sēklu, 100 g konservētu ķiršu, pūdercukurs, citrona miziņa.
Pagatavošana.
Magones noskalo un ieber sietiņā, kurā ir ieklāta salvete, lai magones neizbirtu. Pēc tam magones noliek uz šķīvja, lai apžūst.
Mīkstu sviestu samīca ar cukuru, pievieno olas un visu kārtīgi samaisa.
Pievieno izsijātus miltus kopā ar cepamo pulveri. Pievieno ierīvētu citrona miziņu. Mīklu kārtīgi samaisa.
Magones kopā ar tējkaroti cukura sasmalcina kafijas dzirnaviņās.
Ietaukotā keksa formā lej 3/4 sagatavotās mīklas, atlikušo ceturtdaļu mīklas samaisa kopā ar sasmalcinātajām magonēm.
Magoņu masu liek virsū uz mīklas nemaisot. Uz magonēm sarindo ķiršus, tos nedaudz iespiežot mīklā. Cepoties kekss tikai nedaudz paceļas, tāpēc ķirši ir jāpaslēpj.
Keksa formu liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 45 – 50 minūtes. Izcepto keksu atstāj cepeškrāsnī, līdz tas ir pilnībā atdzisis.
Rotā ar pūdercukuru.
Labu apetīti!