Gards kartupeļu un siera sacepums. Bez gaļas! 0
Sastāvdaļas – 1 kg kartupeļu, 70 g sviesta, 80 g cieta siera, 0,5 tējkarotes timiāna, sāls un malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana.
Sieru sarīvē ar rīvi un samaisa ar kaltētu timiānu.
Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Ātrāk būs ar virtuves kombainu vai speciālu rīvi.
Kartupeļiem pievieno izkausētu sviestu un rūpīgi samaisa.
Ietaukotā veidnē liek trešo daļu no kartupeļu masas, izlīdzina pa visu formu. Pārkaisa sāli un piparus pēc garšas.
Pa virsu uzkaisa sarīvētā siera trešdaļu.
Atkārto kārtas, virspusē uzkaisot sieru.
Cep 220 grādu karstumā apmēram stundu. Gatavo sacepumu atstāj formā uz 5 minūtēm, pēc tam izliek uz šķīvja (var apgriezt otrādi) un pasniedz.
Labu apetīti!