Gards dzēriens no rabarberiem, zemenēm un ingvera 0
Sastāvdaļas
• rabarbera kāts
• vairākas zemenes
• 3–4 ingvera ripiņas
• 2–3 vaniļas pākstis
Pagatavošana.
Rabarberi ļoti labi sader ar zemenēm, bet otra tikpat saderīga kombinācija ir ingvers un vaniļa. Rabarberi dzērienam piešķirs skābumiņu, zemenes saldumiņu, bet ingvers un vaniļa – asumiņu.
Ar dārzeņu mizojamo nazi rabarberu sagriež sloksnēs – tās skaisti savērpsies un stikla traukā, kurā tiks ieliets dzēriens, izskatīsies interesanti. Pievieno vairākās daļās sagrieztas zemenes un ingvera ripiņas, kā arī vaniļas pākstis. Ja nav svaigu, var izmantot vaniļas pākstis, kas iemērktas degvīnā, lai pagatavotu vaniļas ekstraktu. Šādi šīs spēcīgās garšvielas pākstis var uzglabāt ļoti ilgi.
!!! Rabarberus var arī nemizot. Papētot ārzemju receptes, kur tiek izmantoti rabarberi, nekad nav norādīts, ka tos vajadzētu mizot. To darām tikai mēs, latvieši.