Gards deserts ar zemenēm un laimu 0
Sastāvdaļas:
250 g zemeņu
250 g biezpiena
250 g skābā krējuma
1 laims
4 cepumi
6 ēdamkarotes stipras kafijas
50-70 g pūdercukura
Nomazgā zemenes, norauj astītes un sagriež zemenes plānās strēmelītēs.
Ar mikseri jauc biezpienu, skābo krējumu un pūdercukuru. Pievieno laima sulu un vēlreiz puto. Ja biezpiena masa liekas nepietiekami salda, var pievienot vēl pūdercukuru pēc garšas.
Šis sastāvdaļu daudzums pietiks četrām porcijām, tādēļ ņemat četrus deserta traukus. Katrā liek salauztus cepumus un pārlejiet ar 1,5 ēdamkaroti kafijas. Pēc tam pilda ar biezpienu līdz pusei, liek zemeņu kārtu un no augšas – atkal biezpiena maisījuma kārtu.
Stundu notur ledusskapī.
Recepte no tastylive.ru