Foto – Nikola Irbe

Gards banānu un šokolādes kēkss 0

Banānu un šokolādes kēkss no čaklās saimnieces Inas Frīdbergas “pūra lādes”. Katliņā izkausē 50 g sviesta. Pieber 1/2 glāzi brūnā cukura, maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Masu lej ar cepampapīru izklātā formā. Pa virsu cieši saliek ripiņās sagrieztus banānus. 100 g sviesta kopā ar 3/4 glāzes brūnā cukura saputo. Piesit 2 olas, turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno 1/2 glāzi skābā krējuma, sablendētu banānu putriņu un vēlreiz kārtīgi saputo. 2 glāzes miltu sajauc ar 1,5 tējk. cepamā pulvera, sāli un iemaisa saputotajā masā. Pieber 100 g sadrupinātu termoizturīgās šokolādes bumbiņu, ja vēlas – kanēli vai vaniļu. Mīklu pārlej pāri formā sakārtotajiem banāniem. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40 min.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.