“Gardo recepšu” kladītei: banānu krēms – ievārījums ar ananāsiem: gatavs dažās minūtēs! 3
Banānu krēma izcelsme meklējama Amerikā un tas ir viens no iecienītākajiem ēdieniem – našķiem daudzās ģimenēs. Ne velti šo izcilās garšas krēmu – ievārījumu ir vērts jau tagad pierakstīt savā “gardo recepšu” pierakstu kladītē, jo garantējam – vienreiz pagatavosiet un nespēsiet vairs to aizmirst! Šo krēmu – ievārījumu var ēst gan ar pankūkām, gan uz grauzdētas vai svaigas maizes, pievienot saldējumam vai našķoties tāpat. Var uzglabāt arī ledusskapī. Izcila garša!
Banānu krēms – ievārījums ar ananāsiem
Sastāvdaļas:
Banāni – 3 gab.
Konservēti ananāsi – 1 bundža
Cukurs – 100 grami
Citrona sula – 1 ēdamkarote
Pagatavošana:
1. Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Lai pagatavotu banānu – ananāsu krēmu, nepieciešami būs ne tikai ananāsi no bundžas, bet arī šķidrums, kas atrodas bundžā.
2. Ņemiet katliņu. Nomizojiet banānus un sagrieziet tos šķēlītēs, lieciet katliņā. Pievienojiet ananāsus. Pieberiet cukuru, pielejiet šķidrumu no ananāsiem un citrona sulu. Visu samaisiet un lieciet katliņu vārīties.
3. Vāriet uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, tādējādi izvairoties no tā, ka masa piedeg. Ņemiet katliņu nost no plīts, mazliet atdzesējiet un visu samaliet ar rokas blenderi.
4. Šādi pagatavotu masu var ēst uzreiz – gan ar pankūkām, gan baltmaizi, gan pildīt tīrās burciņās un glabāt ledusskapī. Tomēr jāatceras, ka tā kā šī krēma sastāvā ir tikai dabīgas vielas, uzglabāt ilgāk par 10 dienām to nevar!
Labu apetīti!
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.